Werk ook gezonder met een zit-sta bureau!

Werk ook gezonder met een zit-sta bureau!

Wilt u meer bewegen en gezonder werken? Lees meer over de voordelen van een zit-sta bureau.

Een trend die wij de laatste jaren steeds vaker zien oprukken op kantoren door heel het land is het zit-sta bureau. Door veel experts wordt gezegd dat zitten het nieuwe roken is en dat er meer bewogen moet worden op kantoor. Maar hoe doet u dat nou? Wat vaker koffie halen voor collega’s is natuurlijk een mooi begin maar een wanneer u het grondig zou willen aanpakken zou u eens een zit-sta bureau moeten overwegen. In deze blog lichten we de gezondheidsvoordelen van een zit-sta bureau toe.

Verlaag uw bloedsuikerspiegel met een zit sta bureau

Een te grote toename van uw bloedsuikerspiegel na een maaltijd is slecht voor uw gezondheid. Vooral bij mensen met diabetes type 2 is dit funest. Uit een klein onderzoek blijkt dat 180 minuten staan na de lunch in plaats van zitten de bloedsuikerspiegel verlaagt met 43%. Andere onderzoeken toonden aan dat door staand en zitten te combineren de pieken in de bloedsuikerspiegel daalden met zo’n 11%. Een derde onderzoek toonde aan dat lang zitten na de lunch de kans op diabetes type 2 met wel 112% verhoogde. Kortom staan na een maaltijd is een stuk gezonder dan zitten.

Staand werken verlaagt het risico op hartziektes.

Het verband tussen staand werken en een gezond hart wordt al meer dan 50 jaar onderzocht. Zo kwam uit een onderzoek uit 1953 onder medewerkers die staand de bussen dirigeerden naar de juiste plek dat zij 53% minder kans hadden om te sterven aan hart- en vaatziekten vergeleken met een collega’s die zaten achter het stuur van de bus. Sinds dit onderzoek is de interesse van de wetenschap voor dit onderwerp alleen maar toegenomen. Zo is aangetoond dat lang zitten het risico op hart- en vaatziekten verhoogt met 147%.

Verlaag het risico op gewichtstoename met een zit-sta bureau

Als u meer calorieën inneemt dan dat u verbrand komt u gewicht aan. Andersom werkt het ook zo, als u namelijk meer calorieën verbruikt dan u inneemt verliest u gewicht. Om calorieën te verbranden gaan de meeste mensen naar de sportschool maar op kantoor is het ook goed mogelijk om wat extra calorieën te verbranden. Door bijvoorbeeld staand te werken met een zit-sta bureau. Door staand te werken verbrand u bijvoorbeeld 170 calorieën per uur. U werkt uzelf dus slank met een zit-sta bureau!Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.