Herman Miller

Het bedrijf Herman Miller als expert in de bureaustoel bestaat al even. Met meer dan honderd jaar ervaring en een reeks aan toonaangevende designklassiekers is de Herman Miller collectie nog steeds actueel.

  • Gratis verzending
  • Merk bureaustoelen
  • 35 jaar ervaring
  • Advies op maat

Herman Miller stoel

Toen dit bedrijf in 1905 werd opgericht onder de naam Star Furniture Company, had men niet kunnen vermoeden dat zij een eeuw later één van de meest gerenommeerde meubelmerken zouden zijn. Tot op heden zijn de ergonomische bureaustoelen van Herman Miller niet meer weg te denken uit kantoorruimtes en thuiswerkplekken. Bovendien ontwerpen ze de bureaustoelen zo milieuvriendelijk mogelijk. Elk meubelstuk is daarbij ook getekend door een toonaangevend designer. Deze ontwerpen past men zelfs toe in scholen, ziekenhuizen en overheidsgebouwen. Neem eens een kijkje bij de Herman Miller bureaustoel en u vindt ongetwijfeld een ergonomische oplossing die absoluut de moeite waard is.

 

De geschiedenis van de Herman Miller bureaustoel

Samenwerken met uw schoonvader kan tot grote resultaten leiden, zo blijkt ook uit de historie van dit Amerikaanse designlabel. De 18-jarige Dirk-Jan de Pree ging in 1909 aan de slag als kantoorklerk bij de Star Furniture Company in Michigan. In nog geen 10 jaar tijd werd hij aangesteld als directeur van het bedrijf. Michigan Star Furniture Company wordt de Herman Miller Furniture Company wanneer D.J. De Pree zijn schoonvader, Herman Miller, ervan overtuigt om een meerderheid in de aandelen van de Michigan Star Furniture Company te kopen. De Pree wordt de eerste directeur van de Herman Miller Furniture Company, die reproducties van traditionele meubilair voor in huis fabriceert. Waar Star Furniture Company voornamelijk zware houten meubelen maakte, focust Herman Miller zich op vernieuwende en elegante zitoplossingen. Hierbij zoeken ze een nauwe samenwerking met designers zoals Ray & Charles Eames, Don Chadwick & Bill Stump en Yves Béhar.

 

Eerst de research en dan het design

Elke Herman Miller bureaustoel heeft zijn eigen verhaal en herkenbaarheid. Het tijdloze design, praktische oplossing en ergonomische perfectie kent een wereldwijde afzetmarkt. Onderzoek en ontwikkeling staan centraal, onder andere naar een gezonde werkhouding, ergonomie en technieken om verantwoord te kunnen werken en studeren. Met de research creëren de designers van Herman Miller bureaustoelen voor diverse situaties: van 24-uurs bureaustoelen tot en met stoelen specifiek voor flexwerken. Een goed ingestelde Herman Miller bureaustoel biedt de mogelijkheid om in beweging te blijven tijdens uw zittende werkzaamheden. De Aeron, Sayl, Embody en Mirra staan stuk voor stuk garant voor optimale prestaties.

 

Herman Miller Aeron bureaustoel

In het jaar 1994 zag één van de meeste beroemde Herman Miller ontwerpen het levenslicht: de Aeron bureaustoel. Deze naam is zorgvuldig gekozen. ‘Aeron’ verwijst niet alleen naar de Keltische god Aeron, maar ook naar het luchtige karakter van de stoel. De ontwerpers Don Chadwick en Bill Stumpf hebben traditionele kussens uit standaard bureaustoelen namelijk vervangen voor een ademende Pellicle stoffering. Pelllicle is een verend materiaal dat het lichaam omarmt en de druk gelijkmatig over het lichaam verdeeld. Dit zorgt ervoor dat u na een lange dag op de Aeron bureaustoel minder last hebt van vermoeidheid en terugkerende pijnpunten. Bovendien is het ontwerp met vele design awards bekroond. Het Museum of Modern Art heeft de Aeron bureaustoel zelfs toegevoegd aan haar permanente tentoonstelling.

De gebruikte materialen in een Aeron bureaustoel zijn daarentegen geen ‘blijvertjes’: 94% is recyclebaar. Kortom, de Herman Miller Aeron is comfortabel, mooi en duurzaam. Wat veel mensen niet weten maar absoluut interessant is, is dat een Aeron veel restwaarde houd bij verkoop. Wij zien gebruikte Aeron bureaustoelen online voor circa € 600,-. Geen ander merk heeft zoveel restwaarde als een product van Herman Miller.

 

Herman Miller Sayl, design voor een klein prijsje

Een inspirerende werkplek zorgt ervoor dat iedere werknemer zijn talenten optimaal benut. Een mooi luchtig design met de juiste ergonomische eigenschappen van een bureaustoel maken onderdeel uit van een inspirerende werkplek. Neem bijvoorbeeld de Herman Miller Sayl bureaustoel. Uitgangspunt van dit design is de randloze rug, wat letterlijk ‘lucht’ geeft. Het 3D-materiaal wat daarvoor in de plaats komt, zorgt voor optimale steun en verkoeling van het lichaam. De Sayl is in ontelbaar veel varianten en kleuren te verkrijgen, milieuvriendelijk geproduceerd en laat werkelijk iedere ruimte opbloeien door zijn design. Voor het ontwerp van de Sayl bureaustoel is ontwerper Yves Béhar aan het werk gezet. Zijn opdracht was vrij simpel: creëer een voordelige bureaustoel met alle kenmerken waar Herman Miller voor staat. U kunt wel stellen dat dit gelukt is.

 

Reken op onze service

Wij zijn officieel dealer van de Herman Miller bureaustoel. Dit betekent dat wij de producten rechtstreeks bij de producent bestellen. Wat wij absoluut niet hebben is namaak. Veel gevraagd is ook of het refurbished producten betreft. Wij verkopen enkel nieuwe producten van Herman Miller met soms wel 12 jaar garantie. Daarnaast beschikken wij ook over diverse bureautafels waarmee u uw hele kantoor kunt uitrusten. Vraag naar advies op maat van onze medewerkers en reken op onze uitstekende service. Neem contact met ons op via het telefoonnummer +31(0)33 460 64 10, het e-mailadres [email protected] of het online contactformulier.