Zit sta bureau

Met een zit-sta bureau kiest u voor een gezondere werkomgeving. Zitten is namelijk ongezond. Er wordt zelfs de vergelijking gemaakt: ‘zitten is het nieuwe roken’.

Lees meer
 • Gratis verzending
 • Merk bureaustoelen
 • 35 jaar ervaring
 • Advies op maat
Aanbieding
Design
MY Workplace zit sta bureau Adjust OMT
Aanbieding
Nieuw
Linak SMART wit
Linak SMART wit

€557,00

€780,00
Aanbieding
Nieuw
Linak SMART aluminium
Linak SMART aluminium

€557,00

€780,00
Aanbieding
Nieuw
Linak SMART zwart
Linak SMART zwart

€557,00

€780,00
Aanbieding
InMotion | wit - wit
InMotion | wit - wit

€475,00

€749,00
Aanbieding
InMotion | wit - peren
InMotion | wit - peren

€475,00

€749,00
Aanbieding
InMotion | wit - havanna
Aanbieding
InMotion | wit - licht eiken
Aanbieding
InMotion | wit - midden eiken
Aanbieding
InMotion | wit - donker eiken
Aanbieding
InMotion | wit - natuur eiken
Aanbieding
InMotion | aluminium - wit
Producten loading...
Toon volgende 12 producten
Zit sta bureau

zit sta bureau

Met een kantoorbaan komt u er alleen moeilijk onderuit. Om te voorkomen dat zitten een negatief effect krijgt, wordt geadviseerd om meer te gaan bewegen. Dit is namelijk goed voor uw werkprestaties en vermindert het risico op overbelasting aanzienlijk. Er zijn diverse oplossingen voor meer beweging tijdens kantooruren. Een zit-sta bureau kopen is één van de oplossingen.

 

Wat is een zit-sta bureau elektrisch of zit sta tafel nu eigenlijk?

Een zit-sta bureau (ook wel zit-sta tafel genoemd) is feitelijk een bureautafel die het toelaat om zowel zittend als staand te kunnen werken. Vandaar de benaming zit-sta bureau of zit-sta tafel Het in hoogte verstelbaar bureau is hiermee van 65 t/m 85 cm ineens veranderd naar een hoogte van 65 t/m 130 cm. Als voordeligste oplossing kan er gekozen worden voor een bureautafel met slinger. Draaiend aan de slinger verstelt u heel eenvoudig de werkhoogte. 

 

Elektrisch verstelbare bureautafel

Staand werken is de nieuwste trend op gebiedt van ergonomie op de werkvloer. Een in hoogte verstelbaar zit-sta bureau heeft een enorme vervangende vraag gecreëerd voor uw bestaande werkplek. Voor een jaar of twee geleden was de gemiddelde prijs voor een dergelijk bureau 1200 euro. Anno 2017 zijn de prijzen sterk gedaald. Nu zijn de prijzen tussen de 600 en 800 euro voor een kwaliteitsproduct.
Een aantal aandachtspunten bij de aanschaf van een hoogte verstelbaar bureau:

 • Het aantal motoren
  Zorg ervoor dat elke hefboom (2 stuks) zijn eigen motor heeft. Dit vergoot de maximale belasting aanzienlijk. 70 t/m 120 kg hefvermogen is al heel normaal.
 • Stand-by stand
  Een elektrisch in hoogte verstelbaar bureau heeft een stroomkabel nodig. Dit betekent al snel dat een dergelijk bureau dag en nacht is aangesloten op het stroomnet. De controlbox die de hefbomen aanstuurt moet dan zo energiezuinig mogelijk zijn.
 • Stabiliteit

Stabiliteit is het sleutelelement voor een succesvolle verstelbare zit-sta bureautafel. De beweging in een bureautafel neemt nu eenmaal toe naarmate de werkbladhoogte stijgt. Deze beweging wordt als grootste ergernis gezien bij klanten van Bureaustoelexpress. Ons assortiment met hoog-laag bureau (elektrisch) is dan ook met de grootse zorg geselecteerd zodat de beweging in uw werkplek minimaal zal zijn.

Een verstelbare bureautafel die goed scoort op de bovengenoemde punten is werkplek OMT Adjust. Dit is een Duits fabricaat met twee sterke Bosch motoren en een laag verbruik in stand-by stand. Het doordachte design is eenvoudig te monteren en staat zeer stabiel. Bij een kleiner budget is de Inmotion de beste oplossing. Wilt u meer weten over zit-sta bureau elektrisch? Lees dan verder of neem contact met ons op.

 

Gezondheidsvoordelen van een zit sta werkplek

Hieronder drie voordelen van staand werken met hoog laag bureau die elektrisch is. Drie redenen waarom u dus een zit sta bureau elektrisch moet kopen:

1. Verhoog de flexibiliteit en bewegingsbereik
Bij staand werken is uw lichaam in een constante beweging. Natuurlijk is er ook zittend te bewegen, maar deze beweging is veel minder zeker als u voorovergebogen zit naar uw beeldscherm. Omgekeerd, wanneer u staat aan een bureau is het hele lichaam betrokken; van de voet tot aan rug, nek en schouders.

2. Verlaag het risico op zwaarlijvigheid
Dit is een voordeel van werken aan een verstelbare bureautafel. Op het kleine knopje drukken van het bedieningspaneel en u kunt staand werken. Staand werken is zwaar werken voor het lichaam. Dit betekend automatisch dat het lichaam meer calorieën verbrand en helpt bij het afbreken van suikers en vetten. Dit is ook meteen de grootste valkuil. Staand werken is meer inspanning dan zittend werken. Overbelasting van het lichaam is dan ook snel gebeurd als er niet gelet wordt op het aantal uren dat u staand werkt.

3. Verhoog uw concentratievermogen met in hoogte verstelbaar bureau
Net als staand werken meer calorieën verbrand helpt staand werken ook uw bloed efficiënter te laten circuleren zonder de noodzaak om te vechten met een en zittend en stagnerend lichaam. Bij een betere doorbloeding nemen de hersenen meer zuurstof waardoor het concentratievermogen stijgt. Een zit-sta bureau verhoogt dus het concentratievermogen.

Tip: gebruik uw bureautafel in combinatie met een Deskbike, ook wel bureaufiets genoemd. Zo kunt u zittend werken op een bureaustoel, staand werken op sta hoogte en fietsend werken op half zit/sta hoogte. De afwisseling tussen deze 3 houdingen voorkomt overbelasting. Haal het maximale uit uw zit-sta werkplek.

 

Haal bij ons uw in hoogte verstelbaar bureau

Bent u op zoek naar een in hoogte verstelbaar bureau? Dan bent u bij Bureaustoelexpress aan het juiste adres. Onze duo zit-sta bureaus zijn elektrisch in hoogte verstelbaar, ook hebben wij automatisch verstelbare bureautafels in ons assortiment. Daarmee kunt u een hoog-laag bureau creëren, helemaal afgestemd op uw werkplek. Neem contact met ons op via het telefoonnummer +31(0)33 460 64 10, het e-mailadres [email protected] of het online contactformulier.

De bureaustoel specialist van België

Adres Bureaustoelexpress BE Amsterdamseweg 23 3812 RN Amersfoort
Contact +31(0)33 460 64 10 [email protected] BTW nummer NL804037589.B01 Werkdagen van 8:30 tot 17:30 en zaterdag van 10:00 tot 16:00 uur
Klik hier om locatie te zien
Bekijk route